top of page

Alcoholbeleid 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Hoofdregel: Alcohol is verkrijgbaar voor consumptie voor studenten en docenten die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Bij het betreden van het introkamp, gaan studenten en docenten automatisch akkoord met dit beleid.

Artikel 1: Bepaling leeftijd en uitdeel alcoholbandjes aan eerstejaars studenten

Leeftijd wordt bepaald op twee momenten. Het eerste moment is bij aanmelding, hier wordt voor de eerste keer bepaald of de student bij aanvang van het kamp de leeftijd van 18 heeft bereikt. Het tweede moment zal plaats vinden bij aanvang van het kamp, op dit moment zullen de studenten worden gecontroleerd op dit ID/paspoort. Op basis hiervan wordt een bandje uitgedeeld. Een rood bandje betekend dat de student onder de 18 is en geen alcoholische consumpties mag nuttigen. Een groen bandje betekend dat de student 18 jaar of ouder is en alcoholische consumpties mag nuttigen. Beschadigde bandjes zijn niet geldig. Studenten die geen ID kaart of paspoort meenemen naar het kamp, worden van het kamp geweigerd.

 

Artikel 2: Verkoop van alcoholmuntjes aan eerstejaars studenten

Op het kamp zullen zowel frisdrank als alcoholmuntjes worden verkocht. Deze worden uitgekeerd op basis van de kleur van het bandje. Studenten met een groen bandje kunnen zowel alcohol als frisdrankmuntjes kopen. Studenten met een rood bandje kunnen alleen frisdrankmuntjes kopen. Studenten dienen hun ID/paspoort mee te nemen naar de muntenverkoop. Bij twijfel kan de student gevraagd worden zich te legitimeren.

Artikel 3: Het nuttigen van alcohol in de discotheek door eerstejaars studenten

In de discotheek wordt er alleen alcohol geschonken aan studenten met een groen bandje. Studenten dienen hun ID/paspoort mee te nemen naar de discotheek. Door AL, docenten, HL en Heino -personeel kan hier ten allertijden naar gevraagd worden. Alcoholische dranken mogen niet worden doorgegeven of doorverkocht aan studenten met een rood bandje. Alcoholische dranken mogen niet geschonken worden aan studenten met een rood bandje. Voor het boetebeleid, zie artikel 6: Boete beleid.

 

Artikel 4: Het nuttigen van alcohol in de piratenbar door eerstejaars studenten

In de piratenbar wordt er alleen alcohol geschonken aan studenten met een groen bandje. Studenten dienen hun ID/paspoort mee te nemen naar de piratenbar. Door AL, docenten, HL en Heino -personeel kan hier ten allertijden naar gevraagd worden. Alcoholische dranken mogen niet worden doorgegeven of doorverkocht aan studenten met een rood bandje. Alcoholische dranken mogen niet geschonken worden aan studenten met een rood bandje. Voor het boetebeleid, zie artikel 6: Boetebeleid.

 

Artikel 5: Het nuttigen van alcohol tijdens de afterparty’s door eerstejaars studenten

Tijdens de afterparty’s wordt er alleen alcohol geschonken aan studenten met een groen bandje. Studenten dienen hun ID/paspoort mee te nemen naar de afterparty. Door AL, docenten, HL en Heino personeel kan hier ten allertijden naar gevraagd worden. Alcoholische dranken mogen niet worden doorgegeven of doorverkocht aan studenten met een rood bandje. Alcoholische dranken mogen niet geschonken worden aan studenten met een rood bandje. Voor het boetebeleid, zie artikel 6: Boetebeleid. Alcoholische dranken worden uitsluitend binnen de muren van het afterparty huisje genuttigd. Het is in het principe verboden om alcoholische drank te laten zwerven. Studenten die dit toch doen, krijgt één waarschuwingen. Bij een tweede waarschuwing verzoeken wij de student terug te gaan naar zijn huisje en niet meer deel te nemen aan de afterparty en wordt een groen bandje vervangen door een rood bandje. Waarschuwingen worden op het bandje van de student genoteerd door middel van een kruis.

Artikel 6: Boetebeleid

Een boete die wordt gegeven wegens het doorgeven of doorverkopen van een meerderjarige student aan een minderjarige student, wordt verhaald bij de meerderjarige en minderjarige student.

Een boete die wordt gegeven wegens het schenken van alcohol aan een studenten met een intact rood bandje en een leeftijd onder de 18 jaar, wordt verhaald op Heino.

Een boete die gegeven wordt wegens het schenken van alcohol aan een studenten met een groen intact groen bandje en een leeftijd onder de 18 jaar, wordt verhaald op de hoofdleiding/ Hogeschool Utrecht.

Een boete die gegeven wordt wegens het schenken van alcohol aan studenten zonder bandje of een niet intact groen bandje en een leeftijd onder de 18 jaar, wordt verhaald op Heino.

Artikel 7: Verloren/kapotte bandjes

Bij een verloren/ kapot bandje dient de student zich zo snel mogelijk te melden bij zijn/haar AL’er. Deze brengt de student zo snel mogelijk met ID/paspoort naar het contactpersoon van de AL en studenten (de secretaris) en wordt er volgens artikel 1 een nieuw bandje uitgegeven.

Artikel 8: Alcohol en drugs meenemen naar het kamp

Het meenemen van alcohol en drugs door studenten, AL en docenten is verboden. Dit wordt meteen ingenomen en niet meer terug gegeven. Wanneer eigen alcohol of drugs toch geconsumeerd worden, wordt de studenten naar huis gestuurd. De HL is te allen tijde gemachtigd om huiszoekingen te doen en zal dit ook doen.

Artikel 9: Alcohol inname door minderjarige studenten

Wanneer een minderjarige student wordt betrapt op de inname van alcohol, wordt deze direct naar huis gestuurd. In geval van nood (er is geen manier om de student veilig naar huis te laten gaan) mag de student nog één nacht slapen in het HL huisje. De student wordt de toegang tot iedere andere locatie van het kamp ontzegt. In geval van twijfel kan er een alcoholtest worden afgenomen.

Artikel 10: Overmatig alcohol gebruik van minderjarige en meerderjarige studenten

Wanneer meerderjarige studenten overmatig alcohol gebruiken, worden zij naar huis gestuurd wanneer dit op een veilige manier kan. Wat overmatig is wordt bepaald door de hoofdleiding en de verantwoordelijk docent. Wanneer dit nodig is, wordt medische hulp ingeroepen.

bottom of page